середа, 30 травня 2018 р.


Мандрівка казковим світом
          
           2018рік німецької мови в Україні. Сьогодні німецька мова – найпоширеніша мова в Європі і друга за популярністю іноземна в Україні. Німецька література сповнена багатогранності та різноманітності. В ній багато славних імен казкарів, але два з них – Якоб і Вільгельм Грімм – осяяні особливою чарівністю.
              
        29 травня 2018 року до дитячої бібліотеки завітали діти з літніх пришкільних таборів – загін «Зірочки» Коростишівської ЗОШ №3 та загін «Живчики» Коростишівської НВК школи – ліцей інформаційних технологій на літературний диліжанс «Мандрівка казковим світом» присвячений року німецької мови в Україні.
             
             На заході дітей ознайомили з такою країною, як Німеччина та  з біографією найбільш відомих німецьких письменників братів Грімм. Переглянули мультиплікаційні фільми, а саме: «Горщик каші» та «Заєць і їжак», дізналися, що герої казок братів Грімм  завжди висміюють людські вади: лінь, жадібність, заздрість, скупість, боягузтво та хвастощі.       
              Бібліотекарі зазначили, що і в наші дні казки братів Грімм посідають гідне місце в колі дитячого читання. Знайомство з персонажами казок для мільйонів малюків у всьому світі стало першим знайомством із німецькою культурою. Перекладені багатьма мовами, вони стали улюбленими у дітей із різноманітних куточків планети.
                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар