середа, 25 жовтня 2017 р.

« ЇЇ голос диво, справжній діамант.
                ЇЇ голос, душа – вічна і прекрасна.» 
   
     10 жовтня 1947 року в селі Неділище Емільчинського району Житомирської області народилася відома співачка Ніна Митрофанівна Матвієнко. Ніну Матвієнко називають княгинею, золотим голосом України. Її виступи — обов'язкова частина офіційних святкових концертів,а пісні у виконані знаменитої співачки вже давно стали символом України.                       
      Ніну Митрофанівну народ визнав як свою, близьку до душі й серця співачку. Вона народна не за званням, яке при ній уже давно. Народна — за свій талант від природи. Її незвичайно мелодійний голос впізнають з-поміж тисяч інших.                   
      
      До 70-річчя від дня народження народної артистки України в 11 класі Коростишівської загальноосвітньої школи №1 працівниками дитячої бібліотеки проведено годину творчості «ЇЇ голос диво, справжній діамант. ЇЇ голос, душа – вічна і прекрасна.», де було  розкрито перед учнями багатогранний талант нашої землячки.

                                                                                                               Хоч би що виконувала Ніна Матвієнко — чи то народні пісні, так, як їх співають по селах і, насамперед, у її рідному поліському краї, чи ті ж у багатоголосому гурті, чи твори професійних композиторів, — у її співі завжди відчутний голос серця, що відлунює в душі слухача.

Немає коментарів:

Дописати коментар