четвер, 16 листопада 2017 р.

Майстер слова, лицар духу

        Нашу зустріч ми присвячуємо  видатному українському поету Андрію Самійловичу Малишку, чиє життя знаменне не круглою цифрою років, а його творчістю. Художній світ, створений поетом - це великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові.

     15 листопада 2017 року у Коростишівській  НВК школі – ліцей інформаційних техногогій працівники дитячої бібліотеки  провели поетично – музичну світлицю  «Майстер слова, лицар духу» присвячену 105 річниці від дня народження А.Малишка. В актовій залі школи учні 8 – их класів слухали розповідь про тонку і вразливу душу поета – пісняра, вірне, спостережливе око, природний талант. Поет вбирав у себе звичаї народу, перлини його поетичної творчості, його духовне багатство, лад рідної мови, щоб на цьому родючому грунті виростити свою оригінальну, самобутню, чарівну поезію.

       Саме повсякденна ніжна, синівська любов Малишка до Батьківщини, до українського народу так власно вабить до його пісенних віршів: «Стежина», «Білі каштани», «Ми підем, де трави похилі», «Пісня про рушник», «Пісня про вчительку», що живуть у народі і сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар