середа, 22 листопада 2017 р.

             Як вітаються у різних країнах світу                                          

               21 листопада відзначають Всесвітній день вітань. Його придумали в 1973 році коли у світі відбувалися декілька масштабних конфліктів. Це свято запропонували відзначати два брати: Брайен і Майкл Маккомак з Америки. Зараз свято вітань стало багатонаціональним та незалежним від таких чинників, як професія, релігія або переконання людей, які його відзначають. Цей день об'єднує дітей та дорослих — усіх, хто прагне зробити світ більш толерантним та дружнім. 


      22 листопада 2017 року в 5-Б класі середньої школи №3 м. Коростишева бібліотекарі провели годину цікавих повідомлень «Як вітаються у різних країнах світу». Де познайомили дітей з різними привітальними традиціями: грузини здороваються словом «Гамарджоба!», що означає «Будь здоровий!» або «Перемагай!». Японці скажуть «Ось день!» чи «День настав!», італійці запитають «Як стоїш?», індійці оптимістично вигукнуть «Все добре!», іранці порадять «Будь веселим!», араби скажуть «Мир з тобою!» а євреї – «Мир вам!» та багато інших цікавих і незвичних привітань.



   Ось таке розмаїття привітань оточує нас на сьогоднішній день. Таким чином, за манерою вітати людей, можна сміливо визначити звідки родом людина, тому що різні традиції та звичаї відкладають відбиток на те, як вітаються люди в різних країнах.      


Немає коментарів:

Дописати коментар